Ελβετία: Ένας Τυραννόσαυρος Ρεξ βρίσκεται σε δημοπρασία.

Ο σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ, ενός είδους δεινόσαυρου που έζησε πριν από 67 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί στην Ελβετία στις 18 Απριλίου. Με όνομα «Trinity», η αξία για αυτό το συμπληρωμένο δείγμα εκτιμάται μεταξύ 6,11 και 8,15 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Koller. Ο Trinity είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σωζόμενους σκελετούς T-rex, ένα καλοδιατηρημένο και έξοχα αποκατεστημένο απολίθωμα. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στον κόσμο και η πρώτη φορά στην Ευρώπη που ένας σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ δημοπρατηθεί, σημειώνοντας τη σπάνια ποιότητα του σκελετού T-rex.

Ο σκελετός του Trinity συναρμολογήθηκε πάνω από το μισό χρησιμοποιώντας οστά από τρία διαφορετικά δείγματα T-rex που βρέθηκαν μεταξύ 2008 και 2013 σε σχηματισμούς στη Μοντάνα και στο Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ. Το κεφάλι του τυραννόσαυρου ανήκει σε ένα από αυτά τα τρία T-rex και είναι «απίστευτα καλά διατηρημένο». Ο οίκος δημοπρασιών θέλει να είναι διαφανής σχετικά με το από πού προέρχονται τα διάφορα μέρη του σκελετού.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον να αποκτήσει ένα απολίθωμα τέτοιας ποιότητας, είπε ο ειδικός στη φυσική ιστορία του οίκου Koller, Κρίστιαν Λινκ. Πέρυσι, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s αναγκάστηκε να αποσύρει λίγες μέρες από τη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ έναν άλλο σκελετό T-rex λόγω αμφιβολιών για μέρη του σκελετού. Μόνο 32 σκελετοί ενήλικων T-rex έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στον κόσμο.Οι πωλήσεις σκελετών δεινοσαύρων σε δημοπρασίες συνεχίζονται να εντυπωσιάζουν, παρόλο που αυτό σημαίνει απογοήτευση για τους παλαιοντολόγους, οι οποίοι θεωρούν τις πωλήσεις αυτές ως μια λιγότερη ευκαιρία να εκτεθούν οι σκελετοί σε μουσεία. Τον Ιούλιο, ένας πλήρης σκελετός Γοργόσαυρου πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη σε δημοπρασία από τον Sotheby’s έναντι 5,72 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, τον Μάιο στη Νέα Υόρκη, ένας σκελετός Δεινόνυχου πουλήθηκε σε έναν Ασιάτη για 12,4 εκατομμύρια δολάρια, μια τιμή υπερδιπλάσια της εκτίμησης της. Αυτή η τιμή τον καθιστά τη δεύτερη πιο ακριβή δημοπρασία για σκελετό δεινοσαύρου, μακριά από το μεγάλο αστέρι, τον τυραννόσαυρο rex πουλήθηκε το 2020 έναντι 31,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

δειτε ακομα