Ελληνικό πλοίο υπέστη ζημιές από επίθεση κοντά στη Υεμένη – Τρία μέλη αγνοούνται, 4 με σοβαρά εγκαύματα

Το ελληνικό πλοίο “True Confidence”, με σημαία από το Μπαρμπέιντος, τέθηκε εκτός λειτουργίας από μια ρουκέτα κοντά στην Υεμένη, πιθανώς από τους Χούθι, αναφέρει το Reuters. Το φορτηγό “True Confidence” πλήττηκε σήμερα από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, με τις εταιρείες πλοιοκτήτρια και διαχειριστή του πλοίου να αναφέρουν ότι πιθανόν οι Χούθι ευθύνονται.

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν ευθύνη μέσω ανακοίνωσής τους. Το πλοίο με χημικά είδη συνεχίζει το ταξίδι του παρά την πυρκαγιά που ξέσπασε, αν και δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την κατάσταση των 20 μελών πληρώματος και των τριών ένοπλων φρουρών που βρίσκονταν επί του πλοίου. Τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται αγνοούμενα, ενώ τέσσερα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η αμερικανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ενημέρωσε ότι λάβανε αναφορά για το συμβάν τοποθετημένο περίπου 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν. Ναυτιλιακή πηγή ανέφερε ότι το πλοίο φαίνεται να είναι εγκαταλελειμμένο.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το “True Confidence” ανήκει στην εταιρία True Confidence Shipping με έδρα την Λιβερία και διαχειρίζεται από την εταιρία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά. Δύο εταιρείες παρουσίασαν κοινή ανακοίνωση αρνούμενες σχέση του πλοίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαχητές των Χούθι έχουν εξοπλιστεί με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ αναφέρουν ότι δρουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους λόγω των γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα