Έκθεση του NYT: Πρόβλημα στο Βρετανικό Μουσείο μετά από απώλεια αντικειμένων

Το Βρετανικό Μουσείο αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση μετά από την αποκάλυψη ότι χιλιάδες αντικείμενα από τις συλλογές του έχουν χαθεί ή κλαπεί. Επίσης, ο επικεφαλής του τμήματος Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων έχει απολυθεί.

Εκτός από το πρόβλημα με τα αντικείμενα, το μουσείο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, έχει λάβει κριτική για τις χορηγίες που έλαβε από πετρελαϊκές εταιρείες και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τους εργαζόμενους και με τη χρήση έργων χωρίς άδεια. Επίσης, δεν έχει ακόμη βρει αντικαταστάτη για τον πρώην διευθυντή τους.

ΜΟΥΣΕΙΟ 2

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Κρις Σμιθ, δήλωσε ότι το μουσείο αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές και χρειάζεται αποφασιστικές ενέργειες για να αποκαταστήσει τη φήμη του.

Το πρόβλημα με τα αντικείμενα ξεκίνησε όταν απολύθηκε ένας υπάλληλος μετά την απώλεια ή κλοπή πολύτιμων αντικειμένων. Το μουσείο είχε γνώση του προβλήματος εδώ και δύο χρόνια, αλλά αρχικά απέρριψε τις καταγγελίες. Τουλάχιστον 2.000 αντικείμενα έχουν εξαφανιστεί.

ΜΟΥΣΕΙΟ 3

Δεν έχει γίνει ακόμη σύλληψη για την υπόθεση και το μουσείο αντιμετωπίζει κριτική για τα πρωτόκολλα ασφαλείας του. Επίσης, μόνο το ήμισυ της συλλογής του μουσείου έχει αρχειοθετηθεί ψηφιακά, προκαλώντας ανησυχία για την ανεπαρκή τήρηση αρχείων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα