Εκτέλεση αιχμαλώτου από την Ουκρανία χωρίς όπλα: Η οργή αυξάνεται στο Κίεβο.

Ένα βίντεο που καταγράφει τον πυροβολισμό ενός Ουκρανού αιχμαλώτου από Ρώσους στρατιώτες έχει προκαλέσει οργή στο Κίεβο. Το βίντεο, διάρκειας 12 δευτερολέπτων, δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία του Τιμοφίι Σαντούρα, ο οποίος αγνοείτο από τις 3 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. Οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα για την υπόθεση και κατηγορούν τους Ρώσους για ευθεία παραβίαση της συμφωνίας της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πόλη Μπαχμούτ δεν έχει πέσει, παρά τους ισχυρισμούς των μισθοφόρων της ομάδας «Βάγκνερ» ότι έχει περικυκλωθεί εδώ και μέρες. Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 11.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μπαχμούτ μόνο τον Φεβρουάριο, 40% περισσότεροι από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το Ισραήλ αναμένεται να βοηθήσει την Ουκρανία να αναπτύξει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των αμάχων για τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, προσφέροντας έτσι την πρώτη μη ανθρωπιστική βοήθεια της χώρας προς την Ουκρανία.

δειτε ακομα