Έκπτωτη στους -58 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφονται σε τμήματα της Ρωσίας, με το θερμόμετρο στη Σιβηρία να καταγράφει σήμερα, Τρίτη, το πρωί, τους -58 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Δημοκρατίας των Σάκχα στη βορειοανατολική Σιβηρία έπεσαν σε επίπεδα χαμηλότερα των -55 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Οϊμιάκον, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα -58° Κελσίου, μεταδίδει το Reuters. Λόγω της υγρασίας και των ανέμων, η αίσθηση του ψύχους θα είναι -63 βαθμοί Κελσίου, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι.

Στην αγορά του Γιακούτσκ, τα ψάρια πωλούνται κατεψυγμένα, χωρίς να χρειάζεται καταψύκτης για να συντηρηθούν. Οι πωλητές φορούν τεράστια γούνινα καπέλα για προστασία από το κρύο.

«Κάνει κρύο», δήλωσε ο Πιοτρ, κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε: «Πρέπει απλά να έχεις τη σωστή ποιότητα ρούχων και τότε όλα θα είναι μια χαρά. Το βασικό είναι να κινείσαι συνεχώς για να κυκλοφορεί το αίμα».

«Ήρθα ειδικά στο Γιακούτσκ για να ζήσω τέτοιες καιρικές συνθήκες – άρα είμαι τυχερός γιατί τον Δεκέμβριο συνήθως δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες», είπε ο Ντανίλα, τα γένια του, το καπέλο και το κασκόλ του καλυμμένα με πάγο.

«Δεν κρυώνω τόσο πολύ γιατί ήμουν σωστά προετοιμασμένος», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εάν δεν είχα βάλει τα σωστά ρούχα, θα είχα παγώσει μέσα σε μερικά λεπτά».

δειτε ακομα

δειτε ακομα