Αγανάκτηση στην Τουρκία μετά την πρόσφατη απόρριψη του Μενέντεζ για την πώληση των F-16.

ά, οι Τούρκοι είναι ενοχλημένοι με την απόφαση του Μπομπ Μενέντεζ να αρνηθεί την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μενέντεζ έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και προσπάθησε να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας. Επιπλέον, οι Τούρκοι αντιδρούν στην ομιλία του Μενέντεζ που αναφέρθηκε στην αγορά ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος από την Τουρκία και τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί.

Ο Μπομπ Μενέντεζ επανέλαβε την εχθρότητά του απέναντι στην Τουρκία και κατηγόρησε την χώρα για την αγορά ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος. Οι Τούρκοι αντιδρούν στην ομιλία του Μενέντεζ και θεωρούν ότι έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μενέντεζ έφερε στο στόχαστρό του την Τουρκία και προσπάθησε να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγορεί την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποκλείει, σύμφωνα με την Haberturk. Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου στην Ουάσιγκτον αναφέρει ότι υπάρχουν δυσκολίες για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Μπομπ Μενέντεζ, επέκρινε την Τουρκία για τη στάση της στα ανθρώπινα δικαιώματα και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία της Τουρκίας από τη Σύνοδο της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο Μενέντεζ δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντον Μπλίνκεν, αναφέρθηκε στην Τουρκία ως «δύσκολο σύμμαχο» και υπογράμμισε τις δυσκολίες στις διμερείς σχέσεις.

δειτε ακομα