Δορυφορικές εικόνες από το μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό που κατασκευάζει η Αίγυπτος έξω από τη Γάζα

Η εταιρεία Maxar Technologies δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες από τη Γάζα, ειδικότερα από το έδαφος της Αιγύπτου, όπου η κυβέρνηση του Καΐρου κατασκευάζει έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό.

Ο σκοπός είναι να φιλοξενηθούν προσωρινά Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς η Αίγυπτος δεν επιθυμεί να τους φιλοξενήσει μόνιμα, ανησυχώντας για μια δυνητική εγκατάσταση της Χαμάς στο έδαφός της.

Δείτε τις δορυφορικές φωτογραφίες:

rafah2 1

Reuters: Η Χαμάς αξιολογεί πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση του πυρός

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχει λάβει προσχεδιασμένη πρόταση από τις συνομιλίες στο Παρίσι, με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Γάζα. Σύμφωνα με την πρόταση, θα γίνουν ανακαινίσεις σε νοσοκομεία και αρτοποιεία στη Γάζα, θα διοχετεύονται 500 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια καθημερινά και θα παραδοθούν χιλιάδες σκηνές και τροχόσπιτα σε εκείνους που έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Επιπλέον, η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση 40 Ισραηλινών ομήρων από την Χαμάς, και την απελευθέρωση 400 Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ, χωρίς επανασύλληψή τους.

Οι συνομιλίες αυτές φαίνεται να αποτελούν την πιο σοβαρή προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων για εκεχειρία στον πόλεμο στη Γάζα και για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

Οι διαμεσολαβητές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την κατάπαυση του πυρός, με την ελπίδα να αποτρέψουν μια ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Ράφα στη νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα