ΔΝΤ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γλυτώσει την ύφεση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η βρετανική οικονομία δεν θα πέσει σε ύφεση φέτος. Στην πιο πρόσφατη αξιολόγησή του για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, το ΔΝΤ τόνισε ότι η εγχώρια ζήτηση είναι πιο ευέλικτη από ό,τι αναμενόταν, παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με τις αναβαθμισμένες προβλέψεις του ΔΝΤ, η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,4% φέτος, σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόβλεψή του για πτώση 0,3%. Η πιο θετική προβολή ήρθε παράλληλα με τις προειδοποιήσεις για μια «υποτονική» προοπτική για την ανάπτυξη και την απειλή που συνιστά η συνεχιζόμενη παγκόσμια αβεβαιότητα.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ότι η τελευταία αξιολόγηση αντανακλά «ευνοϊκά» για το Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με άλλες χώρες της G7 κορυφαίων βιομηχανικών χωρών.

Παρά τη μεγαλύτερη αισιοδοξία, το ΔΝΤ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υψηλός και αναμένεται να επιστρέψει στον στόχο του 2% μέχρι το 2025.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις από τη Γερμανία.

δειτε ακομα