Δημοσκόπηση: Η Γαλλική Ακροδεξιά απομακρύνεται από την Απόλυτη Πλειοψηφία

Τα κεντροδεξιά και αριστερά κόμματα στη Γαλλία προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποτρέψουν την άνοδο της ακροδεξιάς στο κοινοβούλιο. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση όμως δείχνει ότι αυτό είναι εφικτό.

Η έρευνα της Harris Interactive για το περιοδικό Challenges αποκαλύπτει πως το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν δεν φαίνεται να καταφέρνει να κερδίσει τις απαιτούμενες 289 έδρες για να ελέγξει τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση με τις 577 έδρες της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι προσπάθειες του κέντρου του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της αριστεράς κοινοπολιτικής συμμαχίας Νέο Λαϊκό Μέτωπο φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσουν την ακροδεξιά, γνωστή ως Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο.

Η πρόβλεψη δείχνει ότι η Λε Πεν και οι σύμμαχοί της μπορεί να καταλάβουν από 190 έως 220 έδρες, ενώ οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί, που έχουν συμμαχήσει με τη Λε Πεν, προβλέπεται να κερδίσουν από 30 έως 50 έδρες.

Αυτό το αποτέλεσμα πιθανότατα θα αποτρέψει την πιθανότητα μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης με μειοψηφία που θα υποστηρίζεται από ένα μέρος της πολιτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα