Χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν δράση για το κλίμα στην 78η Σύνοδο του ΟΗΕ

Χθες Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ζητώντας περισσότερη δράση για την κλιματική αλλαγή.

Οι διαδηλωτές, από περίπου 700 οργανώσεις και ομάδες ακτιβιστών, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “Μπάιντεν, τέλος στα ορυκτά καύσιμα” και “Οι ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν”, απήτησαν από τους ηγέτες να αναγνωρίσουν την κρίση και να λάβουν άμεσα μέτρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι ανάμεσα στους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο, ενώ οι διαδηλωτές ζήτησαν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα, εκπομπές αερίων αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, εκτός αν γίνουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι αρχές της Καλιφόρνιας κατέθεσαν αγωγή κατά πέντε πετρελαίων κολοσσών, κατηγορώντας τις για το ρόλο τους στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την απάτη του κοινού για τους κινδύνους των ορυκτών καυσίμων.

Η 78η Σύνοδος του ΟΗΕ ξεκινάει αύριο και αναμένεται να προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον για την κλιματική δράση που θα ακολουθήσει.

δειτε ακομα