Χιλή: Δύο νεκροί σε απόπειρα ληστείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο.

Σήμερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο της Χιλής κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης ληστείας σε ένα θωρακισμένο φορτηγάκι που επρόκειτο να παραλάβει 32,5 εκατομμύρια δολάρια από το Μαϊάμι. Τα χρήματα μεταφέρονταν από ένα αεροσκάφος της εταιρείας Latam και επρόκειτο να τα παραλάβουν υπάλληλοι της τοπικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας Brinks, όταν ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να τα αρπάξουν. Ένας εργαζόμενος στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και ένας από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα. Άνοιξαν δια της βίας μια πύλη και έφτασαν στη ζώνη του αεροδρομίου όπου είχε σταθμεύσει το θωρακισμένο βανάκι, περιμένοντας να παραλάβει τα χρήματα. Οι φρουροί ασφαλείας τους αιφνιδίασαν και οι δράστες έφυγαν αφού πυρπόλησαν δύο από τα οχήματα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Μονσάλβε είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες μπήκαν στο αεροδρόμιο αφού προηγουμένως έδεσαν έναν φρουρό ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και άλλες ληστείες μεγάλων χρηματικών ποσών από το αεροδρόμιο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες της χιλιανής πρωτεύουσας. Το 2017 μια ομάδα ενόπλων άρπαξε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια ενώ τρία χρόνια αργότερα ληστές έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγάκι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα