Χαμάς: Υπάρχουν πάνω από 60 αγνοούμενοι όμηροι μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα [vid]

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, δήλωσε επίσης μέσω του λογαριασμού της Χαμάς στο Telegram ότι υπάρχουν 23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

“Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων κατά της Γάζας”, δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει τη δήλωση.

Γκάλαντ: Έχουμε σκοτώσει 12 διοικητές της Χαμάς, θα βρούμε και τον αρχηγό

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ «θα βρει και θα εξοντώσει» τον ηγέτη της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ. Μάλιστα, κάλεσε τους Παλαιστινίους να το κάνουν οι ίδιοι πριν τον Ισραηλινό στρατό, κάτι που θα τερμάτιζε πιο γρήγορα τον πόλεμο.

«Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε», δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ-Αβίβ.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο δώσαμε δύσκολες μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση (της πόλης της Γάζας) και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από τον νότο και τον βορρά», τόνισε.

«Και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές», ανακοίνωσε.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στην παλαιστινιακή έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα