Bloomberg: Η G7 αγωνιά ενάντια σε Ρωσία και Κίνα

Στη σημερινή εποχή όπου ο πολυπολικός κόσμος αποτελείται από αντίπαλες φατρίες, η G7 έχει αντιμετωπίσει με προσοχή τις αντιδράσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και τη στάση της Κίνας. Η σύνοδος κορυφής του G7 στην Ιαπωνία στις 19 Μαΐου θα αποτελέσει την αρχή του σχεδίου της G7 για προσέγγιση ορισμένων χωρών στον αγώνα για παγκόσμια ανταγωνιστικότητα εναντίον των Ρωσίας και της Κίνας. Η κινητικότητα περιλαμβάνει στενότερη συνεργασία με τις μεσαίες χώρες, όπως η Βραζιλία, το Βιετνάμ, η Νότια Αφρική και το Καζακστάν, προωθώντας ανάπτυξη υποδομών και ειδικών σχεδίων δράσης για την επίτευξη συνεργασίας και αποτελεσματικότερης συντονισμένης δράσης.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να προσφέρει επιλογές στις χώρες του ημισφαιρίου και σε όλο τον κόσμο, όπως επισήμανε ο βοηθός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ για υποθέσεις Δυτικού Ημισφαιρίου, Μπράιαν Νίκολς. Παρόλα αυτά, διαγράφεται ο ανταγωνισμός μεταξύ της G7 και της Κίνας και Ρωσίας στη μάχη για την παγκόσμια επιρροή, με αυξημένη εργασία και συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των υποδομών και της ασφάλειας.

Η ανανέωση αυτού του σχεδίου βασίζεται στην ανάπτυξη των κρατών που λειτουργούν ως βασικοί εταίροι της ήδη υπάρχουσας υποδομής, καθώς και στην υποσχόμενη προοπτική της Ουάσιγκτον για μια επιτυχή οικονομική ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες. Η στρατηγική ανταγωνιστικότητας αφορά στους ηλεκτρονικούς στόχους των χωρών, όπως η Κίνα, που ακόμα δεν έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα