Μπαρντελά: Δεσμεύσεις της Γαλλίας πάνω απ’ όλα

Ο Ζορντάν Μπαρντελά, ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού και υποψήφιος για πρωθυπουργός, εξέφρασε σήμερα τον σεβασμό του προς τις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας στον τομέα της άμυνας. Αν βρεθεί στην εξουσία, υπόσχεται να τις τηρήσει πιστά, κρατώντας μια σαφή γραμμή που δεν θα ξεπεραστεί.

Ο Μπαρντελά δήλωσε στην έκθεση Eurosatory στο Βιλπέντ πως η αξιοπιστία προς τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΝΑΤΟ είναι κάτι που δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση, αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις πολιτικών για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ για λόγους «ανεξαρτησίας».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2022, η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει τέτοιο σχέδιο, σε αντίθεση με την προσέγγιση του Μπαρντελά που επιμένει στη συνέχιση των δεσμεύσεων στον τομέα της άμυνας.

Ο Μπαρντελά αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του παγκόσμιου πλαισίου με τον πόλεμο στην Ουκρανία και επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Γαλλίας. Ωστόσο, διατηρεί την απόστασή του από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες εντάσεις στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην οικονομία πολέμου του Μακρόν, ο Μπαρντελά υπογραμμίζει τη σημασία της επανεξοπλιστικής προσπάθειας και της αύξησης των προϋπολογισμών για την άμυνα, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στις δημοσιονομικές προσπάθειες των προηγούμενων ετών.

Με τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ο Εθνικός Συναγερμός επιχειρεί να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Οι καταστάσεις είναι δυναμικές, και οι πολιτικοί πρέπει να είναι σταθεροί στις δεσμεύσεις τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα