Μπάιντεν vs Τραμπ: Δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν υποψήφιο για την προεδρία

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναμετρηθούν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, έχουν συγκεντρώσει οικονομική υποστήριξη από δισεκατομμυριούχους. Αυτό ανακοίνωσαν αμερικανικά ΜΜΕ χθες.

Στην αμερικανική πολιτική, όπου τα χρήματα κυβερνούν, η συγκέντρωση κεφαλαίων είναι ζωτικής σημασίας για τους υποψηφίους που αναζητούν τη θέση τους στο Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης δότησε τα τελευταία μήνες περίπου 20 εκατ. δολάρια σε οργανώσεις υποστήριξης του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών, αποκάλυψε η Washington Post χθες.

«Στήθηκα δίπλα στον Τζο Μπάιντεν το 2020 και είμαι περήφανος που το επαναλαμβάνω», δήλωσε ο επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη.

Η δισεκατομμυριούχος Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, κάλεσε επίσης χθες τους πολίτες να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, αν και δεν αποκάλυψε αν προσέφερε χρηματική υποστήριξη στην εκστρατεία των Δημοκρατικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης δισεκατομμυριούχος, έλαβε την υποστήριξη του Τίμοθι Μέλον, κληρονόμου μεγάλης περιουσίας από τον 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με τη New York Times, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας πρόσφερε 50 εκατ. δολάρια σε οργανισμό υποστήριξης του πρώην προέδρου μετά την καταδίκη στα τέλη Μαΐου.

Οι δίδυμοι Ουίνκλβος, γνωστοί για τον ρόλο τους στην ίδρυση του Facebook, ανακοίνωσαν χθες ότι υποστηρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο.

«Ακριβώς πρόσφερα ένα εκατ. δολάρια σε bitcoin για τον Ντόναλντ Τραμπ και θα ψηφίσω υπέρ του το Νοέμβριο», ανέφερε ο Τάιλερ Ουίνκλβος.

Ο ιδρυτής του Gemini, ανταλλακτικής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων, είπε ότι η δωρεά του ήταν αντίδραση στην επιθετική στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά των κρυπτονομισμάτων.

Ο αδελφός του, Κάμερον, δοτήρησε επίσης ένα εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου. «Συνολικά: ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει τα bitcoin, τα κρυπτονομίσματα και τις επιχειρήσεις», διευκρίνισε.

Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν επικρίνει επανειλημμένα τον Ντόναλντ Τραμπ για τις σχέσεις του με τους πλουσιότερους, κατηγορώντας τον ότι «πουλάει την Αμερική σε μεγάλους δωρητές».

Σε δήλωσή της χθες, εξέφρασε χαρά που συγκέντρωσε πάνω από 85 εκατ. δολάρια τον Μάιο και συνολικά 212 εκατ. δολάρια στις αρχές Ιουνίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα