Μπάιντεν: Ο Τραμπ αρνείται να αποδεχτεί την ήττα αν χάσει τις εκλογές τον Νοέμβριο

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι ο αντίπαλός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, θα αρνηθεί να αποδεχτεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου αν δεν κερδίσει.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος δήλωσε: “Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν νικήσω εγώ – όταν νικήσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα”.

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: “Είμαι ο μοναδικός που τον έχει νικήσει ποτέ και θα τον νικήσω ξανά”.

Σε σχετική ερώτηση, ο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το κόμμα του έναντι του Τραμπ.

Παρά τη δυσαρέσκεια που προκαλεί η ηλικία του Μπάιντεν σε μερίδα των ψηφοφόρων και τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πολλοί πιστεύουν πως ο Τραμπ έχει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπάιντεν εκτιμά ότι το κύριο μήνυμα της εκστρατείας του, αυτό της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, θα επικρατήσει.

Αναφέροντας τη στήριξή του στη δημοκρατία, ο Μπάιντεν εξέφρασε την κριτική του για τον τρόπο που ο Τύπος αντιμετωπίζει τον Τραμπ. “Φαίνεται σαν να είστε αδιάφοροι”, σχολίασε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα