Αθανασία και άνθρωπος: Έκπληκτικη πρόβλεψη από πρώην μηχανικό της Google.

α θεωρία που προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε οκτώ χρόνια. Ο Ρέι Κουρτσβάιλ, πρώην μηχανικός της Google, πιστεύει ότι η γενετική, η νανοτεχνολογία και η ρομποτική θα οδηγήσουν σε «νανορομπότ» που θα αντιστρέφουν την ηλικία. Αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας προσφέρουν ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος. Οι προβλέψεις ότι ένα τέτοιο κατόρθωμα θα είναι εφικτό μέχρι το 2030 έχουν αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό, καθώς η θεραπεία όλων των θανατηφόρων ασθενειών φαίνεται προς το παρόν απρόσιτη.

Ο Κουρτσβάιλ προσελήφθη από την Google το 2012 για να δουλέψει σε νέα έργα που περιλαμβάνουν τη μηχανική εκμάθηση και την επεξεργασία γλώσσας, αλλά έκανε προβλέψεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις πολύ πριν από αυτό. Το 1990 προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997 όταν ο Deep Blue κέρδισε τον Γκάρι Κασπάροφ. Το 1999, προέβλεψε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής αξίας 1.000 δολαρίων θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα αποθήκευσης ενός ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο πρώην μηχανικός της Google πιστεύει ότι η τεχνολογία θα γίνει τόσο ισχυρή που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν για πάντα, θεωρία που είναι γνωστή ως «τεχνολογική μοναδικότητα». Η τεχνολογική μοναδικότητα είναι ένα θεωρητικό σημείο όπου η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την ανθρώπινη και αλλάζει την πορεία της εξέλιξης της ανθρωπότητας, αναφέρει το LifeBoat. Ο Κουρτσβάιλ προέβλεψε ότι η τεχνολογική μοναδικότητα θα συμβεί μέχρι το 2045, με την τεχνητή νοημοσύνη να πετυχαίνει στο τεστ Turning το 2029.Οι επιστήμονες δοκιμάζουν την ικανότητα των μηχανών να επιδεικνύουν ευφυή συμπεριφορά, η οποία θα ήταν ισοδύναμη ή αδιάκριτη από αυτήν ενός ανθρώπου. Αυτό θα καταστήσει τις μηχανές πιο έξυπνες και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται πιο έξυπνα. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εμφύτευση υπολογιστών στον εγκέφαλο μας θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Η έννοια των νανομηχανών που εισάγονται στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στην επιστημονική φαντασία εδώ και δεκαετίες. Στο Star Trek, για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν μικροσκοπικά μοριακά ρομπότ, ονομαζόμενα νανίτες, για να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων κυττάρων στο σώμα.

δειτε ακομα