Αργεντινή: Χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της βίας εις βάρος τους

 

Χιλιάδες γυναίκες βρέθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να προβούν σε διαμαρτυρία εναντίον της βίας στην Αργεντινή, όπου έχουν σημειωθεί 252 γυναικοκτονίες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το κίνημα «Ni Una Menos» («Ούτε μια λιγότερη»), και η φετινή εκδήλωση εστιάστηκε επίσης στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες που ζουν σε βίαια περιβάλλοντα.

Καταγγέλθηκαν επίσης οι άνδρες που δεν πληρούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις πρώην συντρόφους τους και δεν αντιμετωπίζουν τις ευθύνες τους για τα παιδιά τους.

Η διαμαρτυρία έχει εντατικοποιηθεί στον απόηχο κάποιων πολύ εντυπωσιακών γυναικοκτονιών, όπως αυτή της 25χρονης Ρόσιο Γκονζάλες, που έχει δολοφονηθεί επτά φορές πριν από μερικές εβδομάδες από έναν συνομήλικό της. Το θύμα είχε υποβάλει δύο καταγγελίες για παρενόχληση από τον δράστη, αλλά δεν είχε ληφθεί καμία δράση σχετικά με αυτές τις καταγγελίες.

Η κίνηση «Ni Una Menos» διοργανώνει διαδηλώσεις ανά την Αργεντινή από το 2015, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την καταπολέμηση της βίας στις γυναίκες και για την προώθηση των δικαιωμάτων τους.

 

δειτε ακομα