Ανακάλυψη μούμιας έφηβου που θυσιάστηκε στο Περού

Αρχαιολόγοι στο Περού εντόπισαν μια μούμια, πιθανότατα ενός έφηβου, σε καλή κατάσταση, που βρέθηκε σε τάφο και χρονολογείται από περίπου 1.000 χρόνια πριν την εποχή των Ίνκας. Η μούμια βρέθηκε σε περιοχή κοντά στη Λίμα και ήταν τυλιγμένη σε ένα υφασμάτινο δέμα, καθώς και στο πλάι της είχαν βρεθεί κεραμικά, σχοινιά και τμήματα δέρματος και μαλλιών.

Σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο στο Περού έχουν βρεθεί επίσης τα λείψανα 8 παιδιών και 12 ενηλίκων, οι οποίοι θυσιάστηκαν περίπου 800 έως 1.200 χρόνια πριν.

Το αρχαιολογικό συγκρότημα Cajamarquilla είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού μετά το Chan Chan και πιθανώς καταλήφθηκε από ανθρώπους από τις ακτές και τα υψίπεδα των Άνδεων. Η τοποθεσία του είναι περίπου 20 χλμ. από τη Λίμα και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποτελούσε ένα ακμάζον εμπορικό κέντρο.

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη για το Περού καθώς θα μπορούσε να δώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς που κατοικούσαν στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανακάλυψη μπορείτε να δείτε στα παραπάνω links.

δειτε ακομα