Αποκάλυψη της Guardian: Η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει την αύξηση της πανδημίας.

Τα μηνύματα αποκαλύπτουν πως οι Ιταλοί ηγέτες προσπάθησαν να προστατεύσουν την εικόνα της χώρας τους, ακόμη και αν αυτό σήμαινε να αστειεύονται για τον ρόλο της Ιταλίας στην εξάπλωση του ιού.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που γνώρισε τη φονική έξαρση του ιού, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν τα πρώτα τους κρούσματα κορονοϊού σχετιζόμενα με την αρχική έξαρση στην Ιταλία. Ωστόσο, οι Ιταλοί ηγέτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια αναφορά που ήθελε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ευρώπη να έχει εντοπιστεί στη Γερμανία, προκειμένου να προστατευθεί η εικόνα της Ιταλίας.

Η έρευνα των εισαγγελέων στην Ιταλία επικεντρώνεται στην απάντηση της κυβέρνησης στην αρχή της πανδημίας και στον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση.

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε σήμερα ο βρετανικός Guardian για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, επικαλούμενος μηνύματα Ιταλών πολιτικών στην εφαρμογή WhatsApp τα οποία ήρθαν σε γνώση του.

Τα μηνύματα τα οποία αντάλλαζαν οι πολιτικοί με ανώτερους αξιωματούχους υγείας αποκαλύπτουν πως οι Ιταλοί ηγέτες προσπάθησαν να προστατεύσουν την εικόνα της χώρας, καθώς η Ευρώπη τότε έλεγε πως η πανδημία εξαπλώθηκε στην Γηραιά Ήπειρο από την Ιταλία, ενώ σε άλλα μάλιστα φαίνεται να αστειεύονται κιόλας για τον ρόλο της Ιταλίας στην εξάπλωση του ιού.

δειτε ακομα