Ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν για την ασφάλεια και την ενίσχυση της χωροφυλακής

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημιουργία 238 νέων ταξιαρχιών χωροφυλακής σε όλη τη χώρα, ως μέτρο ενίσχυσης της ασφάλειας. Αυτή η ανακοίνωση εκπληρώνει μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2022, όταν ο Μακρόν είχε μιλήσει για την ενίσχυση του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Τονένς, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια σε όλη τη Γαλλία και ανέφερε ότι θα διπλασιάσει την παρουσία της αστυνομίας και της χωροφυλακής. Συνολικά, θα δημιουργηθούν 3.500 νέες θέσεις στη χωροφυλακή και 238 νέες ταξιαρχίες, εκ των οποίων 93 θα έχουν σταθερή βάση και οι υπόλοιπες 145 θα είναι κινητές μονάδες.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της χωροφυλακής από την ίδρυσή της και θα επιτρέψει την ύπαρξη τουλάχιστον μίας έως τεσσάρων ταξιαρχιών σε κάθε περιφέρεια της Γαλλίας, ακόμα και σε εδάφη εκτός Ευρώπης. Αυτό το μέτρο έρχεται ως απάντηση στις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα, είτε για την δολοφονία ενός έφηβου από αστυνομικούς εκτός Παρισιού τον περασμένο Ιούνιο, είτε ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Πηγή: Europa Press

δειτε ακομα