Ανάκληση Ειρήνης από την Αναλένα Μπέρμποκ στο Τελ Αβίβ

Από το Τελ Αβίβ, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, μίλησε για την ανάγκη για συνεργασία στην ασφάλεια προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη. Κάνει ένα ταξίδι στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Λίβανο αυτές τις ημέρες, προκειμένου να διακινηθεί η κατάσταση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Αναλένα Μπέρμποκ υποστηρίζει ότι η σταθερή ασφάλεια για όλους τους Ισραηλινούς είναι πιθανή μόνο αν υπάρχει και για τους Παλαιστινίους. Όμοια, η ασφάλεια των Παλαιστινίων είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια του Ισραήλ. Είναι δυο αλληλένδετες καταστάσεις, όπως ανέφερε η υπουργός.

Αυτή την έκκληση την έκανε κατά την παρουσία της στην ισραηλινή Διάσκεψη για την Ειρήνη του Χερτζλία. Παρούσα με κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους, προτρέπει την ισραηλινή κυβέρνηση να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα και εκφράζει την ανησυχία της για την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων. Απαιτεί από τη Χαμάς να σταματήσει την κρίση των ομήρων και να τους απελευθερώσει.

Υποστήριξη του σχεδίου Biden από τη Μπέρμποκ

Η Μπέρμποκ αναφέρεται επίσης στο σχέδιο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden, για την κατάπαυση της βίας στην περιοχή. Εκφράζει την άποψή της ότι αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ακεραιότητα των ομήρων και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια στην περιοχή. “Καλούμε την Χαμάς να δεχτεί αυτό το πρόταση. Εκείνοι ξεκίνησαν τον πόλεμο και πρέπει να τον τερματίσουν”.

Μιλώντας για μια μελλοντική κατάσταση στην οποία η Αυτόνομη Παλαιστινιακή Αρχή θα αναλάβει το ρόλο μιας νόμιμης κυβέρνησης, επισημαίνει την ανάγκη για την ίδια την Αρχή να διασφαλίζει την ασφάλεια με τις δικές της δυνάμεις ασφαλείας. Θεωρεί αντιπαραγωγικό την καταστροφή των υφιστάμενων δομών και κατακρίνει την εποικιστική πολιτική του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Σήμερα, η Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Μουσταφά, με κύριο θέμα τον μελλοντικό ρόλο της περιοχής και το σχέδιο κατάπαυσης της βίας που προσφέρθηκε από τις ΗΠΑ.

Επόμενος προορισμός των συναντήσεών της είναι ο Λίβανος. Εκφράζει βαθιά ανησυχία για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, περιγράφοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης επιθέσεων που αυξάνεται καθημερινά και πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα