Αφγανιστάν: Ένας άνθρωπος νεκρός και πέντε τραυματίες από έκρηξη στη βόρεια επαρχία Μπαλχ.

Σήμερα σημειώθηκε μια έκρηξη στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο Αφγανιστάν, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαλχ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και ανέφερε ότι τρεις από τους πέντε τραυματίες είναι παιδιά. Οι αιτίες της έκρηξης δεν είναι ακόμα γνωστές.

Αυτό συμβαίνει λίγες μέρες μετά τον θάνατο του κυβερνήτη της επαρχίας από μια έκρηξη για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι αρχές των Ταλιμπάν διεξάγουν ήδη έρευνα για την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαουλάουι Μοχάμαντ Ντάγουντ Μουζάμιλ και άλλων δύο ανθρώπων στο γραφείο του.

Ο κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Κανταχάρ θα ασκήσει προσωρινά καθήκοντα κυβερνήτη στην Μπαλχ, έως ότου ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα επιλέξει νέο κυβερνήτη για τη βόρεια αυτή επαρχία του Αφγανιστάν, η οποία αποτελεί σημαντικό κόμβο για το εμπόριο με την κεντρική Ασία. Ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Φάρντιν Ναουρόζι δήλωσε ότι τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

δειτε ακομα