Η αδερφή της Κιμ αναφέρει για τον Μπάιντεν: «Είναι αδύναμος, ένας γερασμένος άνθρωπος χωρίς προοπτικές στο μέλλον»

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν για την πρόσφατη συμφωνία πυρηνικής αποτροπής ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και τα σχόλιά του σχετικά με το Πιονγιάνγκ, κατηγορώντας τον για «ηλίθιες επισημάνσεις από ένα άτομο που μόλις ξεκίνησε τη θητεία του». Η επίθεση της Κιμ Γιο Τζονγκ προήλθε μετά τα σχόλια του Μπάιντεν στη συνέχεια της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη του, Γιουν Σουκ Γεόλ, ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση από τη Πιονγιάνγκ κατά των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους θα σημαίνει το τέλος της κυβέρνησης.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ – διευθύντρια του υπουργείου Προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας και μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της κυβέρνησης – απευθύνθηκε κατηγορηματικά στον Μπάιντεν λέγοντας: «Είναι πολύ άστοχος στους υπολογισμούς του και ανεύθυνα επιθετικός». «Μπορεί να θεωρηθεί ως ηλίθιο σχόλιο από κάποιον που μόλις ξεκίνησε τη θητεία του και που δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αναλάβει ευθύνη για την ασφάλεια και το μέλλον των ΗΠΑ, ενός ηλικιωμένου ανθρώπου χωρίς μέλλον, καθώς τα δύο χρόνια της θητείας του είναι βαρείς», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αποκαλώντας τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας «ηλίθιο», υπογράμμισε ότι βασίζει όλες του τις ελπίδες στις ΗΠΑ, αλλά αποκτά μόνο υποσχέσεις ως αντάλλαγμα. Το υπουργείο Ανασυγχώνησης στη Σεούλ αναφέρει ότι η Κιμ Γιο Τζονγκ παρέθεσε «ανόητα» σχόλια που αποκαλύπτουν την «εκνευριστική και απογοητευτική» κατάσταση της Βόρειας Κορέας λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να αυξήσουν τις αποτρεπτικές τους δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Λευκό Οίκο, Μπάιντεν και Γιυν Σουκ Γεόλ αποφάσισαν να ενισχύσουν την αποτροπή κατά του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν μέσω κοινών ασκήσεων, ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας και, μεταξύ άλλων, πρώτης φοράς λιμενισμού σε λιμάνι της Νότιας Κορέας ΗΠΑ υποβρυχίων που είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, υπό τον όρο ότι η Σεούλ δεν θα επιδιώξει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, κάτι που εγκατέλειψε πριν από μισό αιώνα, όταν υπογράφτηκαν οι σχετικές συνθήκες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Η συμμαχία ΗΠΑ-Σεούλ «επιδεινώνει την κατάσταση και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε η Κιμ Γιο Τζονγκ, προσθέτοντας ότι το Πιονγιάνγκ παραμένει πεπεισμένο ότι πρέπει να βελτιώσει τον «πυρηνικό της εκφοβισμό» λόγω της συμφωνίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα