Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 50

Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά μπορούμε να καθυστερήσουμε τον ρυθμό της με αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας. Διατροφικές συνήθειες όπως η κατανάλωση πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, το φρέσκο φρούτο και λαχανικά, η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης και αλκοόλ, και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς μετά τα 50.

Τρώτε άφθονη πρωτεΐνη

Πρωτεΐνη

Η μυϊκή μάζα μειώνεται με την ηλικία, και είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση περισσότερων μυών μετά την ηλικία των 50 ετών. Η κατανάλωση υψηλής πρωτεΐνης με συνδυασμό με προπόνηση με αντιστάσεις μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής ανάπτυξης καθώς μεγαλώνετε. Πηγές πρωτεΐνης όπως πουλερικά, αυγά, ξηροί καρποί και γιαούρτι είναι καλές επιλογές για αυτόν το σκοπό.

Λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες

Δημητριακά ολικής άλεσης

Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές στη διατροφή καθώς μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρκίνου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι φυτικές ίνες είχαν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στη διασφάλιση της επιτυχούς γήρανσης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Για να αυξήσετε την κατανάλωση φυτικών ινών, μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, λαχανικά και φρούτα.

Ενσωματώνετε στη διατροφή σας υγιεινά λιπαρά

Ψωμί με αβοκάντο και σολομό

Για να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά στα 50 σας, πρέπει να ενσωματώσετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σας. Μια μελέτη από το Journal of the American Heart Association δείχνει ότι η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα ψάρια, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου θανάτου από στεφανιαία νόσο και υπέρταση.

δειτε ακομα