Γιατί η διατήρηση καθαρών παραθύρων είναι σημαντική για το φενγκ σούι;

Το φενγκ σούι είναι η γνωστή πρακτική της δημιουργίας αρμονικών ανθρωπογενών περιβαλλόντων με τη βελτιστοποίηση και τον έλεγχο της ροής της ενέργειας. Το σύστημα καθοδηγείται από την πεποίθηση ότι τα πάντα έχουν chi ή ενέργεια ζωτικής δύναμης και ότι η τοποθέτηση και η ισορροπία των αντικειμένων επηρεάζουν την εμπειρία μας.

Ιδανικά, το θετικό chi ρέει ελεύθερα και το αρνητικό (sha) chi εκτρέπεται. Και όταν οι αρχές του φενγκ σούι επικεντρώνονται ειδικά στις πόρτες και τα παράθυρα, είναι επειδή λειτουργούν ως ενεργειακές πύλες. Στο σπίτι, οι κλειστές πόρτες ισοδυναμούν με μπλοκαρισμένο δυναμικό, ενώ η ορατότητα των κατοίκων του συμβολίζεται από τα παράθυρά του. Μια κακή ή περιορισμένη θέα θα αντανακλάται στην ποιότητα του chi.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το είδος της ενέργειας στο σπίτι

Παράθυρο

Σύμφωνα με housedigest.com, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το είδος της ενέργειας που συνεισφέρουν τα παράθυρα των σπιτιών μας. Το μέγεθός τους, η θέση τους, ακόμη και το σχήμα τους έχουν σημασία. Για παράδειγμα, τα παράθυρα που είναι πολύ εκτεταμένα μας αφήνουν να αισθανόμαστε απροστάτευτοι.

Παρομοίως, υποστηρίζεται ότι το chi μας θα γλιστρήσει μέσα από το κάτω μέρος των παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προκαλώντας ένα σύμπτωμα που μπορεί να εκδηλωθεί ως κόπωση. «Η ενέργεια μπορεί να πετάξει έξω από το παράθυρο. Είναι καλό να το αντιμετωπίσετε αυτό χρησιμοποιώντας κουρτίνες ή περσίδες», εξηγεί η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Catherine Brophy στο Real Simple. Με την ίδια λογική, τα παράθυρα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την πόρτα της εισόδου προσελκύουν έντονα το chi σε αυτά.

Καθαρά παράθυρα, καθαρή όραση

Γυναίκα πλένει τζάμια

Τα παράθυρα στο σπίτι μας αντιπροσωπεύουν μια σημαντική σύνδεση με δύο από τα βασικά στοιχεία του φενγκ σούι, το νερό και το ξύλο. Το τζάμι συμβολίζει το νερό προσκαλώντας τη σοφία, ενώ η θέα προς τα έξω μας συνδέει με τη ζωτικότητα του στοιχείου του ξύλου. Οι επαγγελματίες του φενγκ σούι πιστεύουν ότι υπάρχει μια ενεργή ανταλλαγή ενέργειας μέσω ενός παραθύρου -μέσα στο σπίτι με το θετικό chi και έξω με το αρνητικό.

Επιπλέον, ως φυσική αναπαράσταση της εσωτερικής μας κατάστασης, τα βρώμικα παράθυρα αποτελούν εμπόδιο στη σαφή αντίληψη του εξωτερικού κόσμου και προμηνύουν ένα θολό, αβέβαιο μονοπάτι. Ομοίως, σύμφωνα με το

δειτε ακομα