Πώς θ΄ αντιμετωπίσετε την λιπαρότητα των μαλλιών;

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που προστατεύει τα μαλλιά από την ξηρότητα και το σπάσιμο. Αλλά όταν υπάρχει υπερβολική παραγωγή σμήγματος, τα μαλλιά γίνονται λιπαρά. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, αποφύγετε να τα λούζετε πολύ συχνά και χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μαλακτικό για να αναπληρώσετε την υγρασία που χάνετε.

Για τη φροντίδα των λιπαρών μαλλιών συνιστάται να λούζετε τα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα, να χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ μαλακτικό και προϊόντα περιποίησης μαλλιών που δεν περιέχουν χημικά συστατικά όπως σιλικόνη, ορυκτέλαια και πετρέλαιο. Επίσης, συνιστάται να ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας ώστε να μην μένει προϊόν πάνω στο τριχωτό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο μηλόξυδο. Τα νέα Botanic Remedy Magnetic Charcoal της Garnier είναι μια ισορροπημένη συνταγή για λιπαρά και κανονικά μαλλιά με αφυδατωμένες άκρες, που καθαρίζουν εντατικά απομακρύνοντας το σμήγμα από το τριχωτό και διατηρούν την υγρασία στα μήκη και τις άκρες για 72 ώρες.

Οι συμβουλές για τη φροντίδα της λιπαρότητας των μαλλιών περιλαμβάνουν το λούσιμο των μαλλιών 2-3 φορές την εβδομάδα, τη χρήση ελαφριού μαλακτικού και την αποφυγή προϊόντων με χημικά συστατικά όπως σιλικόνη, ορυκτέλαια και πετρέλαιο. Επιπλέον, πρέπει να ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας και να αποφεύγετε τη ζέστη και τη θερμότητα, καθώς και το αγγίγματα των μαλλιών σας για να αποφύγετε τη μεταφορά βρωμιάς και ιδρώτα.

Τα μαλλιά παράγουν σμήγμα που τα κρατά ενυδατωμένα, αλλά όταν παραχθεί υπερβολικά, οι τρίχες γίνονται λιπαρές. Μερικοί τρόποι για να φροντίζετε τα λιπαρά μαλλιά σας είναι να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά, να χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ μαλακτικό, να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που δεν περιέχουν χημικά συστατικά όπως σιλικόνη, ορυκτέλαια και πετρέλαιο, να ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας, να αποφεύγετε τη ζέστη και τη θερμότητα και να είστε ευγενείς με τα μαλλιά σας.

δειτε ακομα