Πώς να δημιουργήσετε ένα κομψό, αλλά ατημέλητο κότσο σε κάθε τύπο μαλλιών.

Ο κότσος στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι ένα αξιόπιστο χτένισμα που έχει γίνει το αγαπημένο του διαδικτύου και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο TikTok. Αυτό το στιλ είναι ευέλικτο και πρακτικό, κάτι που το καθιστά κλασικό και δημοφιλές. Επιπλέον, μπορεί να ενισχυθεί με μια όμορφη έμφαση από σκουλαρίκια και μακιγιάζ, ή να διατηρηθεί χαμηλά όσο κάνετε διάφορες δουλειές.

Η υφή των μαλλιών είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί όταν πρόκειται για την αναδημιουργία αυτού του στιλ. Οι περισσότερες υφές μαλλιών χωρίζονται συνήθως σε τέσσερις κατηγορίες, αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτές τις κατηγορίες. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ποια προϊόντα αλληλεπιδρούν καλύτερα με κάθε τύπο μαλλιών, αλλά το κλειδί για να πετύχετε τον τέλειο slicked-back κότσο είναι λιγότερο η υφή και περισσότερο η τεχνική.

Για τους τύπους μαλλιών 1 και 2, μπορείτε να φτιάξετε έναν κότσο με τη σωστή τεχνική. Η ομορφιά του slicked-back κότσου είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών και να είναι κλασικός και στιλάτος. Αυτό το χτένισμα θα συνεχίσει να είναι δημοφιλές και το 2023.τά προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας, συμβουλεύει η Ashly Daniela, ειδικός στις μπούκλες και κομμώτρια στο Rëzo Salon στη Νέα Υόρκη. Όταν πρόκειται να τραβήξετε αυτόν τον κότσο στους τύπους μαλλιών 1 και 2, η Daniela εξηγεί ότι ουσιαστικά απαιτούν την ίδια τεχνική λόγω των μικροσκοπικών διαφορών τους στο μοτίβο μπούκλας. Η τεχνική αυτή είναι καλύτερο να εφαρμόζεται σε στεγνά (αλλά ενυδατωμένα) μαλλιά και με τη χρήση προϊόντων που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα του σίδερου ή του φούρνου μαλλιών.

Σύμφωνα με την Daniela, τα μαλλιά τύπου 1 μπορεί να είναι λεπτά ή χοντρά και μπορεί να είναι αρκετά λιπαρά, ανάλογα με το πάχος τους. Τα μαλλιά τύπου 2, από την άλλη πλευρά, έχουν χαλαρό σχήμα “S” και είναι λίγο πιο ποικίλα όσον αφορά την πυκνότητα των μαλλιών. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε καινούργια τμήματα των μαλλιών και επαναλαμβάνεται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κότσος. Η Daniela συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα καλό σίδερο μαλλιών ή ένα φούρνο μαλλιών για να διατηρήσετε το σχήμα των μπούκλων και να προσθέτετε ένα προϊόν κρατήματος για να διατηρείτε το στυλ σας όλη την ημέρα.Αν θέλετε να χωρίσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μια ασύμμετρη slicked-back στιγμή, που δεν είναι ντροπή ακόμα και για τη Gen Z που προτιμά τη μεσαία χωρίστρα. Για να πετύχετε χαλαρές υφές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στικ κερίου που δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει. Τοποθετήστε το προϊόν κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και στην κορυφή του κεφαλιού σας και χτενίστε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά χρησιμοποιώντας μια μικρή βούρτσα με τρίχες. Στη συνέχεια, πιάστε τα μαλλιά σας σφιχτά σε κότσο και ολοκληρώστε με μια στρώση σπρέι μαλλιών.

δειτε ακομα