Πώς να διορθώσετε ένα υπερβολικά πικάντικο πιάτο

Όλοι γνωρίζουμε την ατύχημα με το πιπέρι – ένα λάθος υπολογισμός στην κουζίνα μπορεί να καταστρέψει το γεύμα μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν απλοί τρόποι για να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Αραίωση

Μια απλή λύση είναι η αραίωση του πιπεριού προσθέτοντας περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά για να μειωθεί η ένταση της γεύσης.

Αντισκωριακά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να εξουδετερώσουν την περίσσεια πιπεριού λόγω της λιπαρής τους φύσης. Μια μικρή ποσότητα γάλα ή γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει.

Φακές σούπα με λουκάνικο

Αμυλώδη

Τα αμυλώδη τρόφιμα όπως το ρύζι μπορούν να απορροφήσουν την ένταση του πιπεριού, μειώνοντας την πικάντικη γεύση.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή μπορούν να προσθέσουν οξύτητα στο πιάτο, δημιουργώντας ισορροπία στη γεύση.

Γλυκιά απόδραση

Η γλυκύτητα μπορεί να αντισταθμίσει την πικάντικη γεύση, προσθέτοντας ζάχαρη ή μέλι στο πιάτο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα