Ο τρόπος να κάνετε το μικρό σας δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Υπάρχουν τακτικές σχεδιασμού που μπορούν να κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν το φυσικό φως, οι ανοιχτές αποχρώσεις στους τοίχους και τα σοβατεπί και η ενσωμάτωση μικρότερων επίπλων μπορούν να κάνουν ένα χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος. Επιπλέον, το σωστό χρώμα μπορεί να είναι ένας μεγάλος σύμμαχος για να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Η χρήση της ίδιας απόχρωσης για τους τοίχους και τα σοβατεπί μπορεί να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα.

Πώς λειτουργεί η τεχνική

σαλόνι με γκρι τοίχο

Βάφοντας τους τοίχους και τα σοβατεπί στο ίδιο χρώμα, δημιουργείται ένα ισορροπημένο σχέδιο που οδηγεί το βλέμμα προς τα πάνω και προς τα κάτω χωρίς διακοπές, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Η χρήση του ίδιου χρώματος για το σοβατεπί της οροφής και των πορτών μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση αυτής της ψευδαίσθησης και να δημιουργήσει ένα απρόσκοπτο φόντο που τονίζει τα κομβικά σημεία του χώρου. Αυτός ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για υπνοδωμάτια και σαλόνια, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε ένα ενιαίο χρώμα

καρέκλα και τραπέζι

Για να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική βαφής του σοβατεπί και των τοίχων στο ίδιο χρώμα, προκειμένου να εξαλείψετε τον διαχωρισμό μεταξύ τους και να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση χώρου. Η χρήση ανοιχτών ή σκούρων αποχρώσεων είναι κατάλληλη για την επίτευξη αυτής της τεχνικής, ανάλογα με τη μοναδική αισθητική του σχεδιασμού σας και το συνολικό χρωματικό πλαίσιο του σπιτιού σας. Επιπλέον, η επιλογή ενός ισορροπημένου σχεδίου με εναρμονισμένα χρώματα και επίπλων θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται ανοιχτός και αρμονικός.

δειτε ακομα