Γιαούρτι: Το μυστικό για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας υποφέρει από αφυδάτωση, λιπαρότητα και άτονη εμφάνιση λόγω του ηλίου και της υγρασίας. Το γιαούρτι μπορεί να φροντίσει το δέρμα μας και να του προσδώσει λάμψη.

Δείτε παρακάτω πέντε τρόπους για να ενσωματώσετε το γιαούρτι στην καλοκαιρινή φροντίδα του δέρματός σας και απολαύστε τα οφέλη για λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Ανακατέψτε γιαούρτι και μέλι και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η φυσική μάσκα θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα μειώσει τη φλεγμονή.

Απολέπιση σώματος με γιαούρτι και βρώμη

Ανακατέψτε γιαούρτι και βρώμη και κάντε απολέπιση στο σώμα σας ενώ ντουζάρετε. Το δέρμα σας θα γίνει απαλό και λείο.

Μάσκα ματιών με γιαούρτι και αγγούρι

Τρίψτε ένα αγγούρι και ανακατέψτε το με γιαούρτι. Εφαρμόστε το μείγμα κάτω από τα μάτια σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Τονωτικό με γιαούρτι και χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε γιαούρτι και χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι. Αυτό θα εξισορροπήσει τα επίπεδα pH του δέρματος και θα μειώσει τη λιπαρότητα.

Καταπραϋντικό προϊόν με γιαούρτι και αλόη βέρα για τα ηλιακά εγκαύματα

Ανακατέψτε γιαούρτι και τζελ αλόης βέρα και απλώστε το σε ηλιοκαμένο δέρμα για καταπράυνση και μείωση της φλεγμονής.

Το γιαούρτι είναι γενικά ασφαλές για την επιδερμίδα, αλλά αν έχετε αλλεργία ή ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, αποφύγετε τη χρήση του. Επίσης, οι γυναίκες με πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορεί να παρουσιάσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε θα πρέπει να το αποκλείσετε από τη φροντίδα του δέρματός σας.

δειτε ακομα