Βραβεία Ελλάδας 2022: L’Oréal – UNESCO για την επιστήμη των γυναικών.

ος της δέσμευσής μας να προωθούμε την ισότητα των φύλων και την υποστήριξη των γυναικών στην επιστήμη, να βραβεύουμε και να αναδεικνύουμε τις εξαιρετικές επιστήμονες της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να στηρίζουμε το πρόγραμμα L’Oréal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη και να προάγουμε την επιστημονική αριστεία στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα L’Oréal – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ξεκίνησε το 1998 με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση των γυναικών στην επιστήμη. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 και από τότε έχουν βραβευθεί 36 Ελληνίδες επιστήμονες.

Η L’Oréal έχει στο DNA της την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών και η επιστήμη είναι στον πυρήνα του οράματός της για τη δημιουργία της ομορφιάς που κινεί τον κόσμο. Από το 2006, η L’Oréal σε συνεργασία με την UNESCO έχει βραβεύσει 32 Ελληνίδες ερευνήτριες στον χώρο των θετικών επιστημών. Αυτές οι γυναίκες δημιουργούν σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές μας και στην αντίληψη για το μέλλον του σύμπαντος. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να επιτευχθεί ισότητα των φύλων στον χώρο των επιστημών και είναι καθήκον μας να στηρίζουμε τις γυναίκες ερευνήτριες στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την ισότιμη θέση που αξίζουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι γυναίκες αποτελούν μόνο το ένα τρίτο περίπου των ερευνητών παγκοσμίως και υποεκπροσωπούνται στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας. Το Ίδρυμα L’Oréal και η UNESCO συνεργάζονται τα τελευταία 25 χρόνια για να ενδυναμώσουν περισσότερες γυναίκες επιστήμονες και να τις βοηθήσουν να επιτύχουν επιστημονική αριστεία και να συμμετάσχουν ισότιμα στην επίλυση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Τα Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες επιστήμονες να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο στη χώρα μας, καθώς συνοδεύονται από χρηματική ενίσχυση αξίας 10,000 ευρώ. Από το 2006 έχουν βραβευτεί 35 Ελληνίδες επιστήμονες από το θεσμό στη χώρα μας.

δειτε ακομα