Μαλακτικό μαλλιών: Πού αλλού μπορείτε να το εφαρμόσετε στο σπίτι εκτός από τα μαλλιά σας;

Το μαλακτικό μαλλιών δεν είναι μόνο για τα μαλλιά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς του σπιτιού. Ένας από αυτούς είναι η προστασία και η περιποίηση των δερμάτινων ειδών. Το μαλακτικό μαλλιών προσφέρει προστασία από τα στοιχεία της φύσης και περιποιείται το δέρμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα μαλακτικού μαλλιών σε καθαρό, στεγνό δέρμα και να το επεξεργαστείτε στην επιφάνεια με ένα μαλακό, μη λειαντικό πανί.

Επιπλέον, το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των γυαλιών και των καθρεφτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό πανί και να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις επιφάνειες αυτές χωρίς να αφήνει σημάδια.

Τέλος, το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των στίκτων από τα ρούχα. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στο στίκτο και να το αφήσετε για λίγα λεπτά πριν το πλύνετε κανονικά. Αυτό θα βοηθήσει στην εύκολη αφαίρεση του στίκτου από το ρούχο..

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μπορεί να κάνετε κάποια ζημιά στο έπιπλό σας, επειδή τα συστατικά που είναι ασφαλή για τα μαλλιά είναι, επίσης, καλά και για το δέρμα. Αν το κάνετε αυτό τακτικά, το δέρμα του καναπέ σας θα παραμείνει ενυδατωμένο και λαμπερό και θα προστατευτεί, επίσης, από τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος.

Επαναφέρετε ένα συρρικνωμένο πουλόβερ

πουλόβερ

Κάποια στιγμή, σχεδόν όλοι έχουμε συρρικνώσει κάποιο από τα αγαπημένα μας πουλόβερ και είτε το έχουμε πετάξει, είτε το έχουμε δωρίσει. Αλλά αν δεν έχει μικρύνει σε μέγεθος κούκλας, μπορεί να του έχει απομείνει ακόμα λίγη ζωή, κι αυτό με τη βοήθεια του μαλακτικού μαλλιών.

Για να αποσυρρικνώσετε ένα πουλόβερ (αυτό λειτουργεί και σε άλλα ρούχα), λοιπόν, γεμίστε μία μεγάλη λεκάνη με αρκετό χλιαρό νερό για να το καλύψετε και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαλακτικό μαλλιών. Προσθέστε το ρούχο και πιέστε το μέχρι να βυθιστεί εντελώς στο νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά. Βγάλτε το, αλλά μην το ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Tοποθετήστε το σε μια μεγάλη, καθαρή πετσέτα και τυλίξτε το για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Τοποθετήστε το σε μια άλλη καθαρή πετσέτα και τεντώστε το απαλά για να ξαναπάρει το σχήμα του. Αν τραβήξετε πολύ δυνατά, μπορεί να καταστρέψετε τις ραφές ή να κάνετε το πουλόβερ σας πολύ φαρδύ. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα, αλλά κρατήστε το μακριά από το φως του ήλιου, επειδή αυτό θα μπορούσε να αποχρωματίσει το ύφασμα.

«Σιδερώστε» τα τσαλακωμένα υφάσματα

τσαλακωμένο πουκάμισο

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που πραγματικά τους αρέσει το σιδέρωμα, αλλά υπάρχουν ευκολότερες λύσεις για όλους τους υπόλοιπους, όπως τα ειδικά προϊόντα σιδερώματος που το κάνουν πιο εύκολο. Και ενώ μπορείτε να αγοράσετε κάποιο από το εμπόριο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι, το οποίο λειτουργεί εξίσου καλά χωρίς όλες αυτές τις πρόσθετες χημικές ουσίες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καθαρό, άδειο μπουκάλι ψεκασμού, 1 κουταλάκι του γλυκού μαλακτικό μαλλιών και 1 κουταλιά της σούπας απλό λευκό ξύδι. Προσθέστε αυτά τα δύο συστατικά στο μπουκάλι και ρίξτε 1 και 3/4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βάλτε ξανά το καπάκι και ανακινήστε το.

Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας σε κρεμάστρες και να τα κρεμάσετε στο κουρτινόξυλο του ντους σας. Ψεκάστε τα ρούχα μέχρι να είναι λίγο υγρά και τεντώστε απαλά το ύφασμα μέχρι να αρχίσουν να ισιώνουν οι τσακίσεις. Όσο περισσότερο ψεκάζετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί το υλικό για να στεγνώσει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τόση ποσότητα, αλλά ψεκάστε και τεντώστε ξανά αν δεν πετύχει με την πρώτη φορά.

Και αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το καταπληκτικό σπρέι σε υφάσματα σε όλο το σπίτι σας -κουρτίνες, καλύμματα κρεβατιού και μαξιλάρια.

δειτε ακομα