Σχήμα Κ: Η πιο δημοφιλής επιλογή κούρεματος για την άνοιξη

Στη δεκαετία του ‘90, τα πιο ενημερωμένα χτενίσματα είχαν να κάνουν με τον όγκο και ήταν η εποχή των supermodels, των αφελών και του κούρεματος της Rachel εμπνευσμένο από τον ρόλο και τις φωτογραφίες της Jennifer Aniston στη σειρά “Friends”. Την εποχή μας, το αγαπημένο κούρεμα “C-cut” είναι αυτό που επικρατεί.

Το σχήμα Κ περιλαμβάνει κούρεμα με μακριά, απαλά στρώματα που κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους κι έπειτα σχηματίζουν ένα “C” γύρω από το πρόσωπο. Άλλωστε, όλες οι τάσεις ομορφιάς της δεκαετίας του ‘90, έχουν έρθει ξανά στη μόδα με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό το κούρεμα έχει ήδη γίνει τάση στο TikTok και εμπνέει τζέτα στη μόδα.

Παρόλο που το σχήμα Κ μοιάζει με την αγαπημένη Rachel cut της δεκαετίας του ‘90, είναι πολύ πιο ανανεωμένο και σύγχρονο. Επιπλέον, αυτό το στυλ κούρεματος είναι πολύ ευέλικτο και ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών και σχηματισμούς προσώπου.

Το σχήμα του είναι ιδανικό για πυκνά μαλλιά διότι παρέχει όγκο χωρίς να προσθέτει βάρος και είναι κατάλληλο για τα ίσια και σγουρά μαλλιά. Ακόμα και για τα κοντά μαλλιά, θα σου δώσει την άποψη ότι έχουν περισσότερο μήκος. Όπως δήλωσε η Michelle O’Connor, κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται μακρύτερα και πιο ενδιαφέροντα.

Το C-cut έχει μακριά στρώματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο ή αφέλειες που έρχονται κάτω από το πηγούνι πριν τα πιο μακριά στρώματα. Αυτή η τάση δέχεται έξαρση επειδή λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών κι είναι κατάλληλη για όλες τις μορφές προσώπου. Επίσης, μπορείς να την προσαρμόσεις εύκολα στο στυλ που θες,

δειτε ακομα

δειτε ακομα