Αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση για την ένταξη της Αργεντινής στη συμμαχία BRICS

Οι δύο υποψήφιοι της αντιπολίτευσης στην Αργεντινή, ο Χαβιέρ Μιλέι και η Πατρίσια Μπούλριτς, έθεσαν υπό αμφισβήτηση την ένταξη της χώρας στη συμμαχία BRICS, που προγραμματίστηκε για το 2024.

Ο κ. Μιλέι δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει συμφωνίες με την Κίνα, που αποτελεί μέλος της BRICS, επειδή δεν σέβεται τις αξίες του ελεύθερου εμπορίου, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Από την πλευρά της, η κα Μπούλριτς τόνισε ότι δεν θα ενταχθεί η Αργεντινή στη BRICS κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρόεδρος αν εκλεγεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η συμμαχία BRICS αποτελείται από πέντε χώρες, ενώ προγραμματίζεται να ενταχθούν πέντε ακόμη χώρες το 2024. Η είσοδος της Αργεντινής στη συμμαχία θα ακυρωθεί εάν η κα Μπούλριτς εκλεγεί πρόεδρος.

Ο κ. Μιλέι εκφράζει αντίθεση στην Κίνα και υποτίθεται ότι έχει την υποστήριξη του 30% των ψηφοφόρων, ενώ η κα Μπούλριτς έχει συγκεντρώσει το 28% των ψήφων. Ο κ. Μάσα, υποψήφιος της κεντροαριστεράς με 27%, κάλεσε όλους τους υποψηφίους να είναι υπεύθυνοι.

Ο κ. Μάσα υπενθυμίζει ότι η Βραζιλία και η Κίνα είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές των προϊόντων της Αργεντινής και ρωτά τι θα συμβεί στους εργαζόμενους του κοινού κρέατος εάν η Αργεντινή αποχωρήσει από τη BRICS. Επιπλέον, υπενθυμίζει τη σημαντική συμφωνία συναλλάγματος με την Κίνα, η οποία θα ακυρώνεται αυτόματα εάν η χώρα αποχωρήσει από τη συμμαχία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα