Τα νέα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση στο Λίβανο

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν μια επίθεση στο Λίβανο, ενώ η κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ εντείνεται, ανεβάζοντας την ένταση σε σύνορα που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο.

Στη διάρκεια της εκτίμησης της κατάστασης, που πραγματοποιήθηκε από τον υποστράτηγο Orri Gordin, επικεφαλής της Βόρειας Στρατιωτικής Περιοχής, και τον υποστράτηγο Oded Basyuk, επικεφαλής επιχειρήσεων, εγκρίθηκαν σχέδια επίθεσης στο Λίβανο και αποφασίστηκε η αύξηση της ετοιμότητας των στρατευμάτων στο πεδίο, όπως ανακοίνωσαν οι IDF.

Στο Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον, δηλώθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν ένα μεγάλο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. “Κανείς δεν επιθυμεί έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Rayder σε δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού γίνεται ενώ ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, Amos Hochstein, βρίσκεται στην περιοχή με στόχο τη μείωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ IDF και Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες.

“Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου. Σε έναν προσδιορισμένο πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίσει σοβαρή αντίδραση”, δήλωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz.

δειτε ακομα

δειτε ακομα