Ρωσία: Ο Πρόεδρος Πούτιν σκέφτεται να στείλει όπλα στη Βόρεια Κορέα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη σκέψη του για την πιθανή αποστολή όπλων στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας τη Νότια Κορέα να μην παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς θα ήταν λάθος.

Ο Πούτιν, ύστερα από πρόσφατες απειλές, αναφορικά με την παροχή όπλων σε άλλες χώρες, σε αντίδραση προς τη Δύση λόγω της υποστήριξής της στην Ουκρανία και την έγκριση της χρήσης δυτικών όπλων κατά ρωσικών εδαφών, επισήμανε το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Βιετνάμ, ο πρόεδρος ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να λάβει ρωσικά συστήματα όπλων. «Διατηρούμε το δικαίωμα να προμηθευόμαστε όπλα σε άλλα κράτη», τόνισε. Λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ, «δεν αποκλείω τέτοια ενέργεια», ανέφερε.

Επιπλέον, προειδοποίησε τη Νότια Κορέα ότι θα ήταν σοβαρό λάθος να παρέχει στρατιωτική συνδρομή στην Ουκρανία. «Ελπίζω να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Αν συμβεί, τότε θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία δε θα ευχαριστήσουν τους ηγέτες της Νότιας Κορέας».

Ένας εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κράτους χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητική» την προοπτική της παράδοσης όπλων στη Βόρεια Κορέα από τη Ρωσία, επισημαίνοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε αναστάτωση στην κορεατική χερσόνησο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα