Πρόσκληση του Μπλίνκεν προς τον Φιντάν για επίσκεψη στις ΗΠΑ [βίντεο]

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κάλεσε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για συνομιλίες, όπως ανέφερε ο Φιντάν σε διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια.

Σχετικά με την πιθανή επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ, ο Φιντάν ανέφερε διπλωματικά ότι “και ο πρόεδρός μας και ο Μπάιντεν έχουν εκλογές”.

Ο Φιντάν αποκάλυψε ότι έχει προγραμματιστεί ταξίδι στις ΗΠΑ για συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού, κατόπιν πρότασης του Μπλίνκεν, όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών. Επίσης, αναφέρθηκε στις εκλογές και στο ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Σε άλλο θέμα, ο Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στις συντάξεις, δηλώνοντας ότι τα ταμεία είναι άδεια και πως ολόκληρη η χώρα υφίσταται οικονομικές πιέσεις. Τονίζει ότι ο λαός υποφέρει από την αύξηση των τιμών και την έλλειψη χρημάτων.

Για την επαναπροσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας, διπλωματική πηγή αναφέρει την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύσκολα ζητήματα στο μέλλον μεταξύ των δύο χωρών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα