Πεντάγωνο: Η Βόρεια Κορέα σε Ταξίδι στην Ουκρανία Μαζί με τους Ρώσους

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρακολουθεί την πιθανότητα να στείλει η Βόρεια Κορέα στρατεύματα στη Ρωσία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό προέκυψε από τις συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Πιονγιάνγκ, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, χθες στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης της κατάστασης και απάντησε ότι είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να παρακολουθείται. Σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από τη Μόσχα, αξίζει να εξετάσει η Βόρεια Κορέα εάν θα πρέπει να αγωνιστεί στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο κ. Ράιντερ επισήμανε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης, αν και η αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί την πλέον λογική επιλογή, με γεγονός τις απώλειες που έχουν υποστεί οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίεβο, έχουν ήδη χαθεί 583.000 ρωσικοί στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η συμφωνία αμυντικής αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Μόσχας και Πιονγιάνγκ ενδέχεται να επεκταθεί στον εχθρικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, κάτι που επισημαίνουν και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που δεν φαίνεται να είναι συνετό για τον βορειοκορεατικό στρατό, σύμφωνα με τον κ. Ράιντερ.

«Αν ήμουν στη θέση της διοίκησης του στρατιωτικού προσωπικού της Βόρειας Κορέας, θα αναρωτιόμουν αν αξίζει να θυσιάσω τις δυνάμεις μου σε έναν πόλεμο που δεν αφορά τη χώρα μου», σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα