Ουκρανία: Σχεδόν σαράντα ρωσικά drones καταστράφηκαν από τον ουκρανικό στρατό

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα, γνωστά και ως drones, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο και στη νότια Ουκρανία. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και προκλήθηκαν ζημιές σε αγωγό αερίου και κατοικίες στο Μικολάιφ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής της άμυνας κατέστρεψαν 40 από τα 45 drones τύπου Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σέρχιι Πόπκο, ανέφερε στο Telegram ότι ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην πρωτεύουσα διήρκησε σχεδόν δύο ώρες. Επιπλέον, πάνω από το Κίεβο καταρρίφθηκαν όλα τα drones κατά την προσέγγισή τους χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές εντός της πρωτεύουσας ή κοντά σε αυτήν.

Στη νότια Ουκρανία, η στρατιωτική διοίκηση αναφέρει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 26 drones τύπου Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία πάνω από διάφορες νότιες περιοχές, κυρίως στο Μικολάιφ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανέφερε ο στρατός, τουλάχιστον ένας άμαχος τραυματίστηκε στην επίθεση στη νότια Ουκρανία. Επιπλέον, προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και έναν αγωγό αερίου στο Μικολάιφ εξαιτίας θραυσμάτων από drone που καταρρίφθηκε και του ωστικού κύματος της έκρηξης. Τέσσερα drones καταρρίφθηκαν πάνω από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ορισμένες από τις αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από το Reuters.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

δειτε ακομα

δειτε ακομα