Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζητά άμεση συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη «σφαγή» στη Νουσέιρατ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε άμεση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την “αιματηρή σφαγή που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις” στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων από το Ισραήλ στον καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ, κάποιοι όμηροι σκοτώθηκαν.

Επίσης, ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι η “αντίσταση θα συνεχιστεί” μετά την έφοδο του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με τη Χαμάς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 210 άνθρωποι.

“Ο λαός μας δεν θα παραδοθεί και η αντίσταση θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε αυτόν τον εχθρό”, δήλωσε ο Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η δήλωση του Χανίγια έγινε μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία απελευθερώθηκαν τέσσερις ομήροι που κρατούνταν στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα