Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγή και εκκλησία στη Ρωσία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ήταν πολύ αποφασιστικός στην καταδίκη των επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε εκκλησίες και συναγωγές στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τραυμάτισαν πολλούς άλλους.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Γκουτέρες, δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι επιθέσεις στη Δευτέρα στόχευσαν ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στη Μαχατσκαλά, την διοικητική πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, καθώς και δύο εκκλησίες και μια συναγωγή στην πόλη Ντερμπέντ κοντά στην Κασπία Θάλασσα. Οι δύο πόλεις απέχουν περίπου 128 χιλιόμετρα η μία από την άλλη.

Ένας ιερέας και 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις. Έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στη ρωσική περιοχή του Βορείου Καυκάσου.

Στις αρχές των 2000s, το Νταγκεστάν υπέφερε από συχνές επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλων αρχών. Ωστόσο, σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει και η κοινωνία έχει εδραιωθεί. Αυτού του είδους οι εγκληματικές τρομοκρατικές ενέργειες που είδαμε στο Νταγκεστάν δεν υποστηρίζονται πλέον από τη ρωσική κοινωνία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα