Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ-Βρετανία σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Χαμάς και την Τζιχάντ

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ-Βρετανία εναντίον ανθρώπων που συνδέονται με τη Χαμάς και την Τζιχάντ

Οι Hνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν σήμερα νέες κυρώσεις σε άτομα που σχετίζονται με το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα Χαμάς και σε ένα άτομο που έχει σχέση με τις ιρακινές αερογραμμές χαμηλού κόστους Fly Baghdad, αναφέρει η ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε επίσης νέες κυρώσεις σε άτομα που σχετίζονται με τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων χρηματοδοτών και ηγετικών στελεχών της ένοπλης οργάνωσης βάσει του καθεστώτος κυρώσεων κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στη Βρετανία. Το Λονδίνο δηλώνει ότι αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν να διακοπεί η χρηματοδότηση της Χαμάς, από το Ιράν.

Αυτή η απόφαση ελήφθη σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης κυρώσεις εναντίον ενός υψηλόβαθμου στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι βρετανικές κυρώσεις στοχεύουν κυρίως τον Ζουχέιρ Σάμλαχ, γνωστό ως “κύριο ανταλλακτήριο χρημάτων” της Χαμάς και βασικό πρόσωπο που ενεπλάκη στη μετάβαση της οργάνωσης προς τα κρυπτονομίσματα, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από το Ιράν στη Χαμάς για τις επιθέσεις στις 7ης Οκτωβρίου κατά του νοτίου Ισραήλ, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Οι κυρώσεις αυτές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στη Χαμάς – το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι μας είμαστε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούν αυτοί που χρηματοδοτούν τρομοκρατικές δραστηριότητες”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα