ΗΠΑ: Η Γερουσία δίνει το «πράσινο φως» για νομοσχέδιο βοήθειας προς την Ουκρανία

Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη ένα νομοσχέδιο ύψους 95 δις δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ, και την Ταϊβάν. Το νομοσχέδιο έχει σταλεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων και είναι απίθανο να εγκριθεί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε τη χαρά του για το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει βοήθεια ύψους 61 δις δολαρίων για την Ουκρανία.

«Για εμάς στην Ουκρανία, η συνεχής αμερικανική βοήθεια συμβάλλει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών από τη ρωσική τρομοκρατία. Σημαίνει ότι η ζωή θα συνεχιστεί στις πόλεις μας και θα θριαμβεύσει επί του πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η αμερικανική βοήθεια συμβάλλει στην επίτευξη δίκαιης ειρήνης και την επαναφορά της παγκόσμιας σταθερότητας στην Ουκρανία, οδηγώντας στην αύξηση της ασφάλειας και της ευημερίας για όλους τους Αμερικανούς και τον ελεύθερο κόσμο», πρόσθεσε.

Η χρηματοδότηση είναι κρίσιμη για την ικανότητα του Κιέβου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις και να διατηρήσει την πληγωμένη οικονομία του, καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στον τρίτο χρόνο του.

Η έγκριση του νομοσχεδίου έγινε αφού η Ουκρανία κατήγγειλε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τον προηγμένο υπερηχητικό πύραυλο Zircon σε πρόσφατη επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 38.

δειτε ακομα

δειτε ακομα