Η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις κατά των Κούρδων

Χθες Σάββατο το βράδυ, η Τουρκία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, μετά από τον θάνατο δώδεκα μελών των ενόπλων δυνάμεών της σε δύο διαφορετικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας..

Οι επιθέσεις αφορούσαν σε αεροπορική εκστρατεία με 29 στόχους, συμπεριλαμβανομένων σπηλαίων, υπόγειων καταφυγίων, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθηκών, σύμφωνα με το υπουργείο.

Είχε προηγηθεί η αναφορά περί σφαγιασμού δώδεκα στρατιωτών τουρκικών δυνάμεων από επιθέσεις των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε αντίποινα σε αντάρτες Κούρδους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Ο τούρκικος στρατός αναφέρει συχνά επιτυχημένες επιδρομές εναντίον του PKK στον βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Το PKK, που διεξάγει επίθεση κατά της Τουρκίας από το 1984, έθεσε σε αμεση ευθύνη του τις επιθέσεις στρατιωτών της Τουρκίας.

Μέχρι τώρα έχει εξουδετερώσει 13 μαχητές του PKK.

Η Τουρκία έχει δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις αποτελούν στρατηγική κίνηση τούρκων αξιωματούχων για την εξάλειψη της απειλής της τρομοκρατίας από τις δυτικές σύμμαχους της τουρκίας.
A picture taken on 27 September 2017 shows Turkish soldiers conducting military exercises near the Habur crossing between Turkey and Iraq in the Silopi district, southeast Turkey (AFP)

δειτε ακομα

δειτε ακομα