Η Ρωσία σχεδιάζει επιχείρηση για την κατάληψη της Αβντιίβκα στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις χτες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους στην ανατολική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας νέα τακτική που περιλαμβάνει την αποστολή μικρών ομάδων για την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Αβντιίβκα, που ελέγχεται κυρίως από τους Ρώσους, έχει γίνει επίκεντρο μάχης από τα μέσα Οκτωβρίου και βομβαρδίζεται συνεχώς. Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, δυνάμεις του απώθησαν 15 επιθέσεις στην Αβντιίβκα και σε κοντινά χωριά, ενώ το ουκρανικό μέσο Espreso αναφέρει ότι ρωσικά στρατεύματα ασκούν πίεση από βορρά, χωρίς όμως να έχουν εισβάλει στη “βιομηχανική ζώνη”.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν νέα τακτική με την αποστολή μικρών ομάδων που πραγματοποιούν επιθέσεις με υποστήριξη τεθωρακισμένων και αεροπορική κάλυψη, αλλά έχουν καταγράψει ελάχιστη πρόοδο.

Η πόλη ήταν ήδη μία από τις πιο ισχυρές οχυρώσεις στην Ουκρανία, αφού είχε απελευθερωθεί από τους φιλορώσους αυτονομιστές το 2014. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Ρωσίας, η Αβντιίβκα σπανίως αναφέρεται στον πόλεμο, αλλά πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς το Στέποβε και έχουν “σταθεροποιήσει” την κατάσταση στον βιομηχανικό τομέα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

δειτε ακομα

δειτε ακομα