Γάζα: Η Χερσαία Βοήθεια Είναι Αναγκαία Παρά τις Ρίψεις και τις Θαλάσσιες Μεταφορές

Η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω αεροπορικών ή θαλάσσιων ρίψεων δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις χερσαίες οδούς, όπως επεσήμανε η συντονίστρια του ΟΗΕ για τη Λωρίδα της Γάζας, Σίγκριντ Κάαχ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπογράμμισε τη σημασία της χερσαίας διαφοροποίησης ως βέλτιστη λύση λόγω της συνεχούς ανάγκης για ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας.

Αναφερόμενη στις αεροπορικές ρίψεις υποστήριξης από διάφορες χώρες, εκτίμησε ότι αυτές είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες.

Εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση κατασκευής προσωρινού λιμένα στη Γάζα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και προέτρεψε για περισσότερες χερσαίες διελεύσεις.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απελπισία λόγω των συνεχιζόμενων μαχών, ενώ η διαδικασία ελέγχου στα σύνορα προκαλεί προβλήματα στην ασφαλή παράδοση της βοήθειας.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξήγησε τη δυσκολία στην μεταφορά της βοήθειας στη Γάζα μέσω χερσαίων διελεύσεων, καθώς οι ελέγχοι στα σύνορα και το περιορισμένος αριθμός οχημάτων δημιουργούν προκλήσεις.

Συνολικά, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιβεβαιώνει την ανάγκη για ενίσχυση των χερσαίων οδών παρά τις ενέργειες ρίψεων και θαλάσσιων μεταφορών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα