Διαμαρτυρίες κατά της Κυβέρνησης στο Ισραήλ για την Επιστροφή των Ομήρων

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους του Ισραήλ το Σάββατο 2/3 το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας κυρίως μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «εκλογές τώρα» στο Τελ Αβίβ και «είσαι επικεφαλής, εσύ φταις», κατευθύνοντας την κριτική τους προς τον επικεφαλή της κυβέρνησης.

Μια ομιλήτρια, επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει καταστρέψει τις αξίες της χώρας και τους ισραηλινούς.

Κριτικοί του πρωθυπουργού κατηγόρησαν ότι υπονόμευσε την ασφάλεια της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα στην πολιτική του επιβίωση παρά στο συμφέρον των πολιτών.

Συγγενείς ομήρων ολοκλήρωσαν πορεία διαμαρτυρίας στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των οκτών ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της Χαμάς στη Γάζα με σκοπό να εξαλείψει την οργάνωση, έχοντας ήδη καταγράψει θύματα τόσο ανάμεσα στους ομήρους όσο και ανάμεσα στους πολίτες.

Μέχρι στιγμής οι απώλειες ανέρχονται σε 30.320 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σε αυτή τη σύρριζα σύγκρουση στην Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

δειτε ακομα

δειτε ακομα