Μυτιληναίος: Στόχος για τη μετοχή είναι η τιμή των 36 ευρώ.

Η εταιρεία EDISON προτείνει την αγορά μετοχών της Mytilineos και αυξάνει την τιμή στόχο στα €36 από τα προηγούμενα €28 ανά μετοχή. Η EDISON προβλέπει ότι η ανοδική πορεία της Mytilineos θα συνεχιστεί λόγω της διαρθρωτικής αύξησης της κερδοφορίας της, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της σημαντικής συνεισφοράς των ΑΠΕ τα επόμενα έτη. Η εταιρεία εκτιμά ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ θα συνεχιστεί με ρυθμό 25% ετησίως και ότι η στρατηγική της Mytilineos θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την «Πράσινη» Μετάβαση στην Ευρώπη.

Οι καταλύτες για το re-rate της μετοχής της Mytilineos από τα σημερινά επίπεδα των €25/μετοχή στα €36/μετοχή που προβλέπει η EDISON είναι η σταθερή αύξηση της κερδοφορίας της Mytilineos, η σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε χαμηλά επίπεδα, οι σημαντικές επενδύσεις στα ΑΠΕ και η στρατηγική τοποθέτηση της Mytilineos.

Ο αναλυτής της EDISON αξιολογεί την M Renewables, το τμήμα ΑΠΕ της Mytilineos, με πάνω από €1.8 δις., αξία, η οποία αποτελεί μία συντηρητική προσέγγιση βασισμένη στο μέγεθος του παγκόσμιου portfolio της εταιρείας, τη δυνατότητα της Mytilineos να αναπληρώνει συνεχώς το portfolio της με ποιοτικά έργα και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις με ελκυστικούς όρους. Η δυνατότητα της Mytilineos να αυξήσει σημαντικά το δανεισμό της και να επιταχύνει την ανάπτυξή της στα ΑΠΕ διατηρώντας χαμηλά επίπεδα μόχλευσης αποτελεί επίσης ένα πλεονέκτημα.Σύμφωνα με τον αναλυτή της EDISON, η MYTILINEOS έχει χαμηλό κίνδυνο και είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής και την τεχνολογία. Εκτιμά ότι η εταιρεία θα έχει κέρδη (EBITDA) πάνω από €1 δισ. το χρόνο τα επόμενα χρόνια και θα ξεπεράσει τα €930 εκατ. EBITDA το 2023 και τα €1,050 εκατ. το 2024. Παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6μηνο, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανόδου, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται σε χαμηλά multiples, κάτω από το μέσο όρο του ανταγωνισμού. Η διαφορά αυτή καθρεπτίζεται στα €11 ανά μετοχή περιθώριο ανόδου που έχει η μετοχή της MYTILINEOS καθώς θα προσεγγίζει την πραγματική της αξία στο επίπεδο των €35-40.

δειτε ακομα