ΑΔΜΗΕ: Νέα επιχειρηματική μονάδα για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Με τη νέα επιχειρηματική μονάδα της θυγατρικής εταιρείας GRID Telecom, η GRID Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η GRID Charge επενδύει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα, πιστοποιημένο σύμφωνα με υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Με υπερσύγχρονους ταχυφορτιστές ισχύος έως 360 kW, η GRID Charge θα εξυπηρετεί ελαφρά και βαρέα οχήματα στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σε κόμβους εισόδου-εξόδου των πόλεων.

Επιπλέον, η GRID Charge θα δημιουργήσει ένα δίκτυο συμβατικής φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος σε αστικά καταστήματα, χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, και απομακρυσμένα σημεία με χαμηλότερη επισκεψιμότητα.

Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ, η GRID Telecom θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου ταχυφορτιστών πανευρωπαϊκά με περισσότερους από 2.100 σταθμούς φόρτισης σε συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η δημιουργία της GRID Charge αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΑΔΜΗΕ και συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

δειτε ακομα